18.8.2013

Onko minulla syömishäiriö?

Mistä tietää milloin ruoka on ottanut itsestä liian ison vallan?

Netti on pullollaan laihoja ja kauniita ihmisiä, niin myös televisio. Oikeastaan kadullaki tuntuu, että kun yksi kaunis ja laiha ihminen kävelee niiden monen sadan joukossa, iskee alemmuuskompleksi. Ei silloin muista, että siellä on myös ne tavalliset ihmiset, näkee vain sen yhden joka on niin paljon parempi kun itse on. Samalla alkaa katsella myös muita ja yhtäkkiä tuntuu, että joka ikinen, joka kävelee vastaan on niin paljon kauniimpi, laihempi ja onnellisempi!
   
Kun lueskelen nuorten keskustelupalstoja, tulee väistämättä eteen keskusteluja "Oonko lihava?", "Missä ruoissa on vähän kaloreita?", "Miten laihtua nopeasti?"
     Jos muutkin ajattelevat näitä asioita, miksi minä muka poikkeaisin massasta jotenkin? Ihmiset kertovat laihduttavansa, karppaavansa, olevansa uudella hienolla dieetillä, jota aikakausilehdessä suositeltiin. Jos minä teen niin myös, ei kai se tee minusta syömishäiriöistä?

Kaikkialla törmää teksteihin "vältä näitä ruokia", "älä syö tätä", "liiku näin", "eroon läskistä!" ja vieressä on kuva, jossa on tässä onnistunut Tiina 27v. Hiilarit ovat kielletty, niin myös rasva, eikä lihaakaan saisi tässä yhteiskunnassa syödä. Tolkutetaan myös hedelmien sokeripitoisuutta. Ja herkuthan nyt ovat ihan pöyristyttäviä, eihän Tiina 27 v:kään niitä tarvinnut pudottaessaan 30kiloa ja nyt hänen elämänsä on niin täydellinen ja muuttunut.
     Lihavia ihmisiä katsotaan kieroon ja nauretaan salaa seläntakana, kun heidän nähdään syövän pizzaa.  Eihän ihmisessä nyt kuulu rasvaa olla.


Lähes kaikki ruoka on siis yhteiskunnassa tuomittavaa ja silti sanotaan, että pitäisi syödä monipuolisesti. Yritäppä siinä vääntää kurkunpalasta ja salaatinlehdistä viisi monipuolista ateriaa.
     
Tämä kaikkihan olisikin ihan selvää, jos maikkarilta ei tulisi perätysten mainosta "Liity keventäjiin" ja "marabou... mmmm...". Kuka sen maraboun sitten syö, kun kaikkien pitäisi elää terveellisesti? Ruokaa ovat kaupanhyllyt pullollaan ja aina tulee vain uusia. Ketä varten ne on tehty, jos ne ovat kiellettyjä.
      Jutta ja puolen vuoden superdieeteissä, Jutta käski ottaa lintsille omat eväät mukaan, koska lintsin ruoka on epäterveellistä ja lihottavaa. Kenelle kaikki ne ravintolat ovat, jos niissä ei saa käydä, edes kerran kesässä?

Jos muutkin toimivat näin, miksi minä olisin epänormaali?



42 kommenttia:

  1. Ooot paras kirjoittaa !:33 ja voimia sulle siihen vastapäätä !<3 xD

    VastaaPoista
  2. Vastaus otsikkoon on kyllä. Sinulla on todella paha syömishäiriö.

    Nuori ja kaunis nainen pilaa terveytensä ja ulkonäkönsä koska haluaa olla luurangon näköinen. Surullista vaiko naurettavaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se naurettavaa ole, mutta sitä enemmän surullista :/

      Poista
    2. Emmä luurangon näköi, laiha vaa (:

      Poista
  3. oo oot ihan huippu kirjottamaan! c:
    ja sun teksti sai oikeesti miettimään, miks oltas epänormaaleja kun tuntuu että kaikki laihduttaa:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kaikkialla hoetaan, että pitää olla laiha 3:

      Poista
  4. Te olette epänormaaleja ja sairaita koska normaalit laihduttajat sentään syö normaaleja määriä, mutta toki terveellistä ruokaa. Te anorektikot taas syötte todella vähän tai ei mitään ettette vaan lihoisi, (paastoamallahan ei laidu) ja suunnilleen itkette jos paino on noussut sata grammaa edellispäivästä. :D

    Normaalit laihduttajat taas ovat yleensä lihavia ja tarvitsevat painonpudotusta, koska ylipaino voi olla jopa hengnvaarallista, kun taas nämä 40 kiloiset anorektikot haluaa että käsi on paksumpi kuin ranne... Siinä on sairauden ja terveellisen laihduttamisen ja elämäntavan ero.

    No

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se että painaa 40 kiloa, ei tee anorektiseksi. Ajatus ja käyttäytymismalli voi olla anorektinen ihan sillä 80 kiloisellakin.

      Poista
    2. Se ei ollut mun pointti. Vitun naurettavaa vaan alkaa kysenalaistaa normaaleja terveellisiä laihduttajia, jotka laihduttaa tullakeen terveemmiksi. Onko tervettä paastota tai syödä kurkkuviipale päivässä ja lenkkeillä keskellä yötä kun kalorit ahdistaa? Ei, se on sairasta ja naurettavaa. Sitten pitää vielä huomiohuorata laittamalla ittestään kuvia ja valittaa kuinka läski on vaikka on sairaalloisen laiha.

      Ja muutenkin miksi kukaan haluaa luuranko, jonka kynnet ja hiukset ovat paskana ravintoainepuutoksista johtuen. Luuranko, jonka hengitys haisee hirveältä syömättömyyden takia, joka on jokaisen pojan viimeinen vaihtoehto tyttöystäväehdokkaaksi. Luuranko, joka voi hetkenä minä hyvänsä lyyhistyä lattialle kun sydän pysähtyy?

      Poista
    3. ^ asiatekstiä, hurraa ano!

      Poista
    4. Mutta mikä on lihava :/

      Ei musta tule luurankoa , laiha vaan, HURRAA ANA (no ei, en miellä anoreksialle persoonallisuutta :,D)

      Poista
    5. mitä vittua tuo ano tulee sanomaan että omien kuvien lisääminen on huomiohuorausta? Sua tuskin on pyydetty näitä tälläisiä blogeja lukemaan!
      Sä tuskin tajuut meidän ajatusmaailmasta ja ahdistuksesta mitään joten jospa vain olisit hiljaa.

      Ja jos poikia ei olevinaan kiinnosta kuvailemasi tytöt niin miksi sitten kaikki laihat tytöt ovat varattuja? Miksi kukaan poika haluaisi seurustella sellaisen kanssa jota hän haukkuu läskiksi?

      Poista
    6. Moni "normaali" laihduttaja ei onnistu tavotteessaan tai pyrkii LAIHUUTEEN. Harva ajattelee " haluan olla terve" vaan "haluan olla laiha".
      Sitä paitsi, fiksut anat ja miat hoitaa itseään. Hiuksia, ihoa ja kynsiä voi hoitaa, ravita lisäravinteilla ja suuveden käyttö ei oo hankalaa. Taitaa sulla olla kalsarit yli pään, kun noin kiukuttaa. Mitä sinä olet tuomitsemaan muiden elämää, keskity niihin lädkeihin vaan :)))

      Poista
    7. Joo mä en taua mielisairaiden ajatusmaailmasta mitään. On eri asia olla normaalipainoinen kuin teidän ihannoima luukasa. Eihän pieni hoikkuus mitään haittaa, mutta sellaiset 40kg luurangot on todella oksettavan näköisiä.

      Ja onko olemassa fiksuja anoja? ei, idiootteja kaikki. Urheilullinen ja timmi kroppa herättää kateutta ja ihailua, nälkiintynyt ruma kroppa herättää vain sääliä.

      Poista
    8. Kukaan tuskin haluu näyttää luurangolta normaalilta vaan... Niin ja vaikka tänki blogin kirjottaja on laiha nii ei nää itteensä niin eikä voi muuttaa hetkessä kuvaa joka siellä päänsisällä on. Jos meinaat alkaan itkeen joka kerta kun katot peiliin nii tekee varmaan mieli tehdä asialle jotain vai mitä? Niin tiedän kyllä että olen normaalipainoinen mutta pidän itseäni todella lihavana silti! Tämä johtuu mitä luultavimmin monen vuoden takaisista koulukiusaamisista jonka jäljiltä päähäni on iskostunut kuva itsestäni, ja kuva on täynnä ihraa... Tuota kuvaa on vaikea muuttaa. Asiat eivät ole yhtä yksinkertaisia kuin miltä saattavat vaikuttavat...

      Poista
  5. *kirjoitusvirhe. ohuempi kuin ranne

    VastaaPoista
  6. Toiset laihduttaa terveellisissä rajoissa, ja ne on oikeasti lihavia (+80-90kg). Mutta sä olet jo alipainoinen ja laihdutat. Sulla on syömishäiriö. Itse myös näitä ajatuksia läpikäyneena, voin sanoa ettei sulle käy mitään, ennen kuin sä heräät todellisuuteen. Muutama vuos sitten mun sydän pysähty, kun olin rannalla ja olisin kuollut minuuteissa, jos olisin ollu jossain muualla kun siellä. Se oli mun käännöskohta. Älä ota tätä pahalla vaan ota tää auttavana neuvona. Jaksuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, hyvä ettei käynyt pahemmin :o!

      Mun fyysinenterveys on kyllä ihan ok (:

      Poista
  7. Oot aivan ihana kirjottaa siis kirjotat niin hyvin ja onnea siihen laihdutukseen! PS.voisikko kirjottaa useammin jos ehdit!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, voin yrittää, jotenkin vaan tuppaa koulun takia jäämään viikonlopuille (:

      Poista
  8. Olet sairas. Saat apua koulu/työterveyden huollosta tai menemällä vain sairaalan infoon. Hae apua pian. Kaikki ympärilläsi olevat ihmiset tietävät sinun olevan sairas. Läheisesi, huoltajasi. He pelkäävät sairauttasi yhtälailla kuin sinäkin sitä varmasti pelkäät.

    Olen itse ollut samassa tilassa 5 vuotta sitten. Saanut psykooseja jotka muistuttavat hyvinkin paljon mm. kirjoittamaasi yöllistä juoksulenkkiä. Ei tajua, ei muista, vainoharhaisuus.. Minulla myös raivokohtaukset vanhempia kohtaan olivat yleisiä. Alhainen verensokeri..NÄLKÄ. Syyt jotka saivat ihmis paran sekaisin.

    Elimmistösi ei kestä paastoasi. Suolistosi, munuaisesi, lihaksesi, luusi, hiuksesi, hampaasi, ihosi..Kaikki. Kaikki elimesi kituvat. Et saa rasvaa; oliiviöljyä tai voita. Et saa kuitua; leipää, riisiä, leseitä. Et saa hiilihydraatteja, et saa mineraaleja, et muuta kuin light limujen väriaineita ja kemikaaleja...

    alle 1000 kaloria johtaa sinut pian todella huonoon kuntoon josta ei välttämättä koskaan tokene fyysisesti. 1500 kaloria on hyvä minimi mutta varaa on korottaa 2000kalorin susituksiin varsinkin jos urheilee yhtään. Max 3 tunnin välein on hyvä syödä. 4000kaloria saa ihmisen toden näköisesti lihomaan ylipainoon ja 4000 kaloria vaatii jo työskentelyä syömisen kanssa.

    Rakasta itseäsi!! Heittäydy kulinaristiksi ja nauti ruuasta mitä äitimaa sinulle tarjoaa. Sinulla on vain yksi keho tässä elämässä. Kuuntele sitä, älä sairautta. Anna itsellesi ja kehollesi aikaa. Se auttaa tukahduttamaan anoreksian sairaat ajatukset ja ammattilaisten apu tukee sinua. Lepää hetki. Sinun ei tarvitse laihduttaa. Sinun ei tarvitse käydä koko ajan lenkillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollaset kommenttit on ihan turhia, nuo anorektikot kun luulee että ruoka vaan lihottaa, ei ne usko mitään järkipuhetta.

      Poista
    2. Mulla on varmaan tosi huono aineenvaihdunta, kun tuntuu, että lihon pienimmästäkin :/

      Poista
  9. Ite oon tän vastaavan laihdutusprosessin alussa vasta, ja oon saanut tästä paljon tukea ja vinkkejä! Itekin kirjottelen blogia osoitteessa:

    http://skinnymindinfatbody.blogspot.fi/

    Toivon että vilkaiset edes!

    VastaaPoista
  10. ''Tietenkin mun kesään on kuulunut suurena osana ahdistus, läskiahdistus, laihdutus, kalorit, omat läskit jne. Joka päiväisenä suurena osana. ''

    niin kuin edelliseen postaukseen kirjoitit, tuntuu vähän siltä että kaloreista ja painosta on tullut sulle pakkomielle, mikä kertoo siitä, että sulla on syömishäiriö, ja kun oot vielä niin pienikin. se on tosiaan tyhmää kun mediassa lähetetään niin ristiriitaisia viestejä ja kannustetaan laihduttamaan. helposti sitä alkaa normipainoisetkin ajattelemaan, että täytyy olla laiha ja vielä vähän laihempi, oikeestaan kaikista laihin. siinä sitä sitten ollaan sairauden syövereissä ennen kuin sitä ehtii edes tajuta. muista, että vaikka sairaus ei oo sun vikas, niin sä pystyt vaikuttamaan siihen, miten sä siitä paranet. muista, ettet kuihduta ittees täysin, vaikka et haluaiskaan päästää irti sairaudesta. voimia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Media on tosiaan luonut mun päähän ihan uusia ajatuksia :/

      Poista
  11. Hei! Teen blogiaiheista pro gradu-työtä viestinnästä ja haluaisin käyttää Sinun blogiasi osana tutkimusaineistoani. En tule käsittelemään henkilökohtaisia asioitasi gradussani, vaan tutkin yleisemmällä tasolla rakenteellisia seikkoja sekä tekstityyppejä. Blogisi nimi ja nimimerkkisi eivät käy ilmi tutkimuksestani, vaan käsittelen tekstejäsi anonyymisti. Voit pyytää lisätietoja ja/tai kieltäytyä tutkimuksesta lähettämällä postia osoitteeseen kameleita@suomi24.fi. Halutessasi lähetän loppusyksystä mielelläni myös linkin valmiiseen työhön, mikäli ilmoitat minulle osoitteen, johon voin linkin lähettää.

    VastaaPoista
  12. Jos mun tekstit mitenkään valottaa sulle ajatusmaailmaa, en koe mitään syytä sanoa ei (:, tsemppiä työhön.
    Ja musta ois kyllä tosi kiva lukea valmis työ c:

    VastaaPoista
  13. Loistava juttu! Laitan linkin, kun valmis työ on arvioitu ja lisätty yliopiston tietokantaan. Kiitos Sinulle ja aurinkoista loppukesää :)

    VastaaPoista
  14. "Tonnikeiju20. elokuuta 2013 8.15

    Mutta mikä on lihava :/ "

    tässä se sun ongelman ydin, kun et käsitä ainakaan itsesi kohdalla sitä mikä on oikeaa terveydelle vaarallista lihavuutta ja mikä sitä kun ei vaan osaa olla omassa kropassaan ja sitä yritetään kompensoida hämätäkseen itseään. yksinkertaisena mittarina ihan vain painoindeksi, sen avulla lihavuus on helppo määrittää ellei ole rakenteeltaan suurimmaksi osaksi painavempaa lihasta. ja niiden laihdutusjuttujen yleisöksi nimenomaan pyritään saavuttamaan ne joilla on aihetta laihduttaa, eli henkilöt joilla on normaalia korkeammasta painosta johtuvia terveysriskejä. huomioi myös se, että läheskään jokainen ei laihduta. monet osaavat olla onnellisia omassa kehossaan ja pitävät sen terveenä. ja jos kauneutta on merkittävä alipaino niin onhan se sitten hyvä että on kaunis edes ruumishuoneella kun puetaan arkkua varten. makunsa kullakin. kaiken lisäksi ihmisen painolla ei ole väliä sen suhteen saako tämä syödä vai ei. jokainen keho tarvitsee ravintonsa, sillä meinaan tehdään paljon muutakin kuin lihotaan. tämä ei ole mitään herättelyä, ainoastaan sitä että ymmärrä faktat luuloista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mun laihdutus koskaan niin pitkälle mene, että ruumishuoneelle päädyn (:, voin alottaa elämään normaalisti sitten laihana.

      Poista
    2. hah, niin kun se vaan ei toimi.

      Poista
    3. Tuossa on TK just sun ongelman ydin: Sä olet jo laiha, lähes luuranko, etkä edes tajua sitä itse.... Sun pitäisi jo tajuta aloittaa normaali elämä, mutta et näe sitä itse koska luulet että onnellisuus tulee pudotettuasi vielä vähän lisää painoa. Kysymys: Kuinka paljon onnellisemmaks koskaan olet tullut menetettyäsi painoasi. Asia taitaa olla aivan päinvastoin. Tuossa vaiheessa anorexiaa jokainen pudotettu kilo tuo vaan lisää ahdistusta ja tuskaa koska keho käy säästöliekillä, Tuskin pystyt enää edes näläntunteen vuoksi nukkumaankaan kunnolla, olenko oikeassa? Mikäli ylipäätään olet enää edes hengissä....

      Poista
  15. musta on surullista että täällä on ihmisiä jotka ei tajua tollasen touhun vaarallisuutta ja kannustaa toisiaan jatkamaan eteenpäin. turha tulla sanomaan että siellä pään sisällä joku käskee olla syömättä, koska se ei ole totta. siellä pään sisällä ei ole yhtään ketään. päätös syömättömyydestä tulee iteltä eikä siltä suurelta hirviöltä sieltä jostain aivojen sopukoista.
    että tervetuloa vaan sydänsairaus ja kaikki muut lukemattomat oireet syömättömyyden ansiosta. tottakai sitä ensimmäisenä ajattelee, että ei näin mulle käy, mutta voi, kyllä se sieltä tulee kun on tullakseen. kantapään ja letkujen kautta, jos ei muuten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei käskekkään, ihan itse mä itteeni käsken (:

      Poista
  16. Ei oo yhtä määritelmää normaalipainoiselle. BMI on yksi, mutta se on kamalan epäonnistunut laitos. Sen mukaan lihaksikkaat ihmiset ovat lihavia, mikä ei todellakaan ole totta. Se mistä keho koostuu, on tärkeämpää kuin paino. Jos sun kroppas on pelkkää luuta ja nahkaa, niin mihinköhän se johtaa lopulta? Kyllä noin fiksu tyttö tajuaa itsekin, että anoreksiaan itsensä ajaminen riskeeraa sun elämän. Ilman elimiä et voi elää, eikä himputin lisäravinteilla sun muilla rohdoilla ei voi ikuisesti hoitaa kynsiä, hiuksia, ihoa jne.

    VastaaPoista
  17. Haluutko tosiaan sairaalaan letkuihin, pakkosyöttöön, valvottua syömistä, itkua ja hampaiden kiristystä, läheisten tuskaa ja huolta, määränpäänä liian aikaiset hautajaiset, osteporoosin, parikymppisenä vanhan mummon luuston, jäädä pois kaikesta ihanasta, kauniista ja kivasta mitä tällä maailmalla ja elämällä olisi tarjottavanaan? Mun elämän parhain päätös oli alkaa parantua anoreksiasta. Jälkeenpäin on veetuttanut kun piti olla niin iso idiootti ja aiheuttaa itselle kärsimystä ja läheisille pelkoa. Mun paras ystävä odotti kauhulla KOLME vuotta milloin tulee kutsu haitajaisiin. Mun vanhemmat ei nukkunut öitään koko aikana kun olivat niin suunniltaan huolesta. Kaikki tutkimukset, kuulustelut, sairaanhoitajan ja psykologin tapaamiset kiusallisia. Mun luut kuvattiin, mulla oli 19-vuotiaana 80-vuotiaan luusto, etenkin lonkat. Nyt sit makselen siitä taudista olemattomalla ääreisverenkierrolla (hrr, talvi on kylmä) ja elimistön stressireaktiolla, joka johti reilun vuoden kestäneeseen hiustenlähtöön. Thank god, kunnon syöminen auttoi pitämään tukan ettei tarvinnut peruukkia ostaa.

    VastaaPoista
  18. Voi antakaa ihmisten jo olla, ei tarvii tänne tulla haukkumaan, te haukkujat, miks edes luette tätä blogia jos ei ole muuta asiaa ku vaan tulla vittuilemaan tänne HÄ!!!

    Ja blogin kirjoittajalle paljon voimia ja haleja ^^
    kun luen tätä sun blogias nii saan todella paljon motivaatiota omaan laihdutukseen :-) vielä mustakin tulee laiha ja kaunis :-)
    Kiitos sinulle motivoimisesta ja vinkeistä :-) odottelen innolla uusia kirjoituksiasi :-)
    *halihalihali*

    VastaaPoista

<3