15.12.2013

Turvaruoat ja kielletyt ruoat

Mun on pitäny koko viikon tehdä "päiväni kuvina" postaus" mut aina oon jotenkin jossain vaiheessa unohtanu :,D. Mutta teen sitten tämän kielletyistä ja turvallisista ruoista.

Kielletyistä mulla ei ikävä kyllä ole itse ottamia kuvia, koska ne on kiellettyjä, mutta turvallisista löytyy.

(Noi kaikki turvaruokien valkosella taustalla olevat kuvat kaivoin googlen kuvahausta, muut on ite ottamia taas tälleen pitkästä aikaa :D).

Turvaruoat:
-Eivät aiheuta kohtuutonta ahdistusta

-Ovat yleensä melko vähäenergisiä
-Voi syödä vaikka joka päivä ainakin jotain niistä.



Proteiinipatukat:

Oon vielä melko aloittelija proteiinipatukoiden kanssa, sillä pelkäsin niitä pitkään korkeiden kaloreiden takia,
enkä oo koskaan oikein välittänyt siitä palkon proteiinia saan, kalorit on tärkeämpiä. Nyt kuitenkin oon innostunut kokeilemaan ja suosittelen! Pitää tosi hyvin nälkää ja syömisessä menee tosi kauan niitten jotenkin jännän rakenteen takia. Ei niin hyviä, että jäisi himo. Mutta tarpeeksi hyviä, että odottaa innolla.

Protsupatukoita on tosi paljon pahoja makuja! Yleisesti kaikki toffeet on jauhomaisia. Nää molemmat tässä kuvassa oli kuitenkin ihan hyviä. Tykkäsin erityisesti tuosta caramellista.

Proteiinipatukoita saa 120 kalorista varmaankin yli 300 kaloriin. Omien kokemusten mukaan semmoiset keskikokoiset 180-220 on ollut parhaita näläntaltuttajia. Taino en niitä isoja oo (vielä?) maistanut.

Syön protsupatukan varmaa 0-2 kertaa viikossa.





Tätä haluaisin maistaa seuraavaksi 


Light juomat:

Juon lähes päivittäin jotain light juomia. Luokittelen nyt teenkin light juomaksi, vaikkei se sitä perjaatteessa olekkaan. Jokatapauksessa rakastan teetä! Sitä on niin monia makuja, ihania pakkauksia, söpöjä mukeja... ah! Nyt mulla on noin 100 teepussia (koska yhdestä pakkauksesta tulee about 20kpl) ja muutama irtoteepakkaus. Jonkun pitäisi tulla mun kanssa juomaan edellisiä pois, että saisin teepurkkiin tilaa uusille mielenkiintoisille mauille. Olin ihan innoissaan kun uudet jälkiruoka teet tuli! Kaikki sanovat, että ne ovat yliarvostettuja, mutta itse pidän niistä paljon! Teepussia kuuluu liottaa vain puolesta minuutista minuuttiin ja heiluttelen sitä samalla vedessä. Näin teestä ei tule liian vahvaa, niinkuin silloin kun pussia liottaa monta minuuttia.

Nykyään ei limuja ja mehuja mee kovinkaan paljoo, mutta aina välillä. Etenkinkin mehukeitto on tosi hyvää!










Jaffa light, fanta light, sprite zero... kaikki menee 


mansikka, vadelma, ja mustikka <3

Riisi-maissikakut:

26kcal yhdessä! Tykkään tosi paljon! Normaaleissa riisikakuissa voi olla puoletkin enemmän.


Näkkäri:
34kcal/pala, jos joku tietää vähäkalorisempaa niin kerrothan mulle (:? Tää on kuitenkin tähän mennessä vähäkalorisinta mitä oon löytäny. En oo nyt syöny tätä kovinkaan paljon nyt lähiaikoina. Maku on kuitenkin hyvä ja jotenkin ihan erilainen kun "perus koulunäkki". Kannattaa ainakin maistaa.  Toi isompi pakkauskin on 400g ja kestää ties kuinka ja kauan.





Ostoskori:



Edellä mainittujen lisäksi löytyy miniporkkanoita, rasvatonta jogurttia (40kcal/100g)  ja lanttua.

__________________________________________________________________________

Kielletyt:
-Aiheuttavat ahdistusta

-Ovat yleensä runsasenergisiä
-Voivat aiheuttaa halua ahmia
-Saavat aikaan tunteen, että lihoo kun niitä suurinpiirteen haistaakin.

Tähän siis vaan googlauksen tuloksena löydettyjä ruokia:


Karkit:


Leivonnaiset:


Näkyvä rasva:

Voi, margariini, öljyt... Kaikki ahdistaa. Miksi haluaisin tunkea läskiä suoraa kehooni löllymään? Ymmärrän kyllä, että aivotkin tarvitsevat rasvaa, mutta mutta... En vaan pysty ottamaan näkyvää rasvaa osaksi ruokavaliotani. 
Kananmunat vähän ylimääräisenä kuvassa. Ne ei sinänsä ole vaararuokaa.

Banaani:
Banaania on ehkä vaikeampi selittää... Se on kuitenkin vain hedelmä. Banaanissa on kuitenkin jopa tuplasti tai triplasti kaloreita verrattuna muihin hedelmiin. Ja tosi paljon hiilareita!



Viinirypäleet:

Nekin on vähän kalorisempia verrattuna muihin hedelmiin ja sen lisäksi niin hyviä, että niitä tulee helposti syötyä liikaa!
Kaloripitoiset juomat:

Miksi juoda kaloreita, kun niitä voisi syödäkkin :D. Kaupat on täynnä hyviä vähäkalorisia versioita, joten miksi juoda kalorisia?



Punainen liha:

Oon kai jonkun tasoinen semivegetaristi, sillä en käytä laisinkaan punaista lihaa. Olen nyt ollu täysin ilman punaista lihaa lähes vuoden. Päätös on ollut melko helppo pitää ja tämän mukana kaikki turhat haaveet hampurilaisista sun muista ovat hävinneet. Syön siis vain kanaa ja kalaa. Vaikka oikeastaan syön mitään lihaa harvenemassa määrin. Mutta esimerkiksi valmis kanakeitot ovat hyviä. Erityisesti pirkan kasviskana keitto, nam! (reilut 160kcal)



Juusto:

Hirveästi kaloreita ja rasvaa... Ohuesta siivusta juustoa saa jo helposti montakymmentä kaloria.








Uudenvuoden jälkeen oon kuitenkin suunnitellut, että muutan ruokavaliotani monipuoliseksi (niin monipuoliseksi kun nyt kalorirajoissa saa). Päivät menee helposti siihen, että puputan hyvin yksipuolisesti vain pari ravintoköyhää ruokaa. Jogurttiakaan en ole vähään aikaan syönyt, joten kalsiuminsaanti on yleensä aika lähellä nollaa. En haluaisi mitään osteoporoosia kuitenkaan... Ja olishan se kiva sit laihana jos olis hiukset päässä ja kynnet mitkä laittaa... Eikä ihokaan olis ihan kakka.

Toivottavasti jossain kohtaa ensi vuonna saan esitellä uuden turvaruokalistan ja oikeasti sanoa, että toteutan sitä!

(Tuolta turvaruoista unohtui muuten läkerolit (ILMAN STEVIAA) niitä en oo pitkään aikaan syönyt, mutta voisi taas aloittaa).

28 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) tuttuja tuotteita mut ai eikö sulla ahista syyä näkkäriä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkkäriä syön jos tekee sikana mieli leipää, koska oon ollu tosi pitkää pahasti leipäkoukussa :(. Ei mua oikeestaa oo ennen kauheesti, mut nyt mua alko ahistaa, koska tuli olo et se on tosi paha juttu :c

      Poista
  2. Hei sellanen Cracotte niminen näkkärin kaltanen, 26kcl pala! Maistuu vähän popparilta :3

    VastaaPoista
  3. Etkö syö mitään vitamiinilisiä? Ainakin kalsiumii voisit vetää purkista jos et sitä muualta saa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oon yrittäny välil, mut jotenkin se aina jää :/

      Poista
  4. kiitos tästä postauksesta, inspiroi ainakin mua tosi paljon :3
    btw kannattaa kokeilla hapankorppuja, ne täyttää hyvin koska turpoo vatsassa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapankorput ei oo jotenkin mun juttu :/, niihin jää kaiken lisäks himo : D!

      Poista
  5. ainiin, käytätkö muuten mitään maitotuotteita? tai oikeastaan juotko maitoa, kun et kerran juustoa tai rasvoja käytä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikeestaan, perjaattees rasvaton jukurtti on ok, mut jotenkin ei tuu syötyy yleensä sitäkää : D

      Poista
  6. voitko kirjoittaa useammin ?:33

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin mä yrittää, mut oon niin väsyny ja aikaansaamaton :/

      Poista
  7. Nää sun postaukset on nii ihanan hyvin tehtyjä! Et haluis jossain vaihees kertoo tosta sun tulevasta ruokavaliosta? :) Haleja ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos cc:! Juu ja kerron varmaan heti ens vuoden puolella kunhan saan itekki suunniteltuun kunnolla ^^!

      Poista
  8. Seleri, se kulutaa kaloreita, enemäkuin antaa koska siin oli joku aine juttu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En henkilökohtaisesti usko että mikään ruoka kuluttaa enempää kuin antaa. Mutta selleri on silti vähäkalorista joten varmasti tosi hyvä vaihtoehto (:

      Poista
  9. Mäki sanoisin että poistaisit kiltti useemmin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määrä ei takaa laatua! :(

      Poista
    2. Postaan mielummin 1-2 kertaa viikossa niin että saan rauhassa keskittyä postauksen tekoon kun monta kertaa niin että pitää hätäillä. Voisin omasta puolestani kirjoitella vaikka joka päivä, mutta koulu, läksyt, liikunta (okei no ei ehkä juuri nyt niin paljoo :$), huoneen nurkassa itsesäälissä rypeminen ja jopa kaverit vievät myös aikaa 3:. Ja kavereita lukuunottamatta voisin kyllä jättää kaiken muun pois. Se ei kuitenkaan taida ihan onnistua.

      Poista
  10. tuut kuolemaan jos syöt noin vähät ja jätät tärkeet ravintoaineet pois! kuten esim liha.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites vegaanit yms?

      Ja säkin tuut kuolemaan, vaikka söisit lihaa.

      Poista
  11. "tuut kuolemaan jos syöt noin vähät ja jätät tärkeet ravintoaineet pois! kuten esim liha....."
    eiköhä se oo sen oma asia eikä muitte kannata puuttuu siihe, jos se haluaa olla sitä mitä haluaa ni miks me muut puututtais siihe?? ite ainaki on tosi ylpee kyseisestä henkilöstä ku pyrkii siihe mihi haluaa ja jakaa sitä meijä kans. ja sitä varmasti kinostaa lukee tollasii kommenttei (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (:

      Vaikka kyllä mua sinänsä kiinnostaa, en mä oletakkaan, että tulee vaan kannustavia kommentteja :)

      Poista
  12. Elämä on lahja, se on tarkotettu nautittavaksi nii miksi te pilaatte sen laihduttamalla vieläpä väärin? Kuolette ettekä te ikinä edes saa sitä unelmavartaloa. Itse olin niin pahasti anorektisoitunut (siitä lisää blogissani) http://itfeeel.blogspot.fi/ vaikka mun bmi oli 14.8 niin en ollu koskaan tyytyväinen, vaadin aina vain enemmän. Olisin jatkanut laihduttamistani kuolemaan saakka, lopuksi oikein halusinki kuolla ko oli niin paha olla.

    Nykyään arvostan itseäni ja elämääni ja kaikkea enemmän mitä koskaan ennen, vaikka olen 172cm/50kg. Sain apua ja oikeasti mun hämärtynyt ajatusmaailma valaistiin ja kotiolojani parannettiin :) Tekin voisitte olla onnellisia ja oikeasti saada se unelmavartalo! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki kuolee joskus. Pakko yrittää tavoitella sitä, minkä edes uskoo tuovan onnea, niin on jokin syy elää.

      Poista
    2. Niin kuolee, ja minä uskovaisena ajattelin että lähdempäs tästä nyt vähän edeltä rakkaan taivaanisän luo, mutta matka vähän epäonnistui, heräsinkin sairaalasta ja sain siitä pienen opetuksen, näköni huononi. Minut sitte vietiin papin juttusille joka sai mut uskomaan siihen että mulla on vielä tehtävää täälä maanpäällä. Nyt vain kuntoutan itteni ja pääsen taas opiskelemaan ja toteuttaan toiveitani vaikka semmoisia mulla tällähetkellä ei edes ole. :D

      Poista
    3. Ei ole siis mitään syytä elää mut elämpä siltikin.

      Poista
  13. Ihana blogi! Luin kerralla koko blogin läpi ja jäin koukkuun. Voimia elämään<3 Kirjotat tosi hyvin :)

    VastaaPoista

<3