6.1.2014

Terveellinen ja vähäkalorinen herkku

Olen ihan liikuttunut kun kommenttiboksiin oli tullut pari kommenttia, missä minä olen. Meinasin väsymyksen turvin tulla vasta loppuviikosta postailemaan, mutta noiden kommenttien takia oli ihan pakko tulla jo nyt!

Olen vähän jo rikkonut shoppailukieltoa, mutten pahasti. Sekä löytänyt tosi paljon kaikkia ihania vähäkalorisia (minulle) uusia ruokia ja herkkuja kaupasta. Voisin joskus koota niitä johonkin postaukseen, jos ketään kiinnostaa (:

Joululoman olen oikeastaan vain viettänyt sängyn nurkassa, nähnyt vähän kavereita ja nukkunut, paljon! Huomenna pitäisi sitten taas raahautua koulupenkille. Ja mitään kouluhommia en kyllä saaut tänäänkään aikaiseksi, vaikka piti...

No nyt ajattelin kuitenkin jakaa teille ihanan ja herkullisen ja ennen kaikkea myös tosi nopean ja täyttävän herkun/ruoan.


SYÖMISHÄIRIÖISEN LETTU:
(ainakin tässä tapauksessa X,D)


TARVITSET: (yhdelle)
-1 ruokalusikallisen hera-proteiinijauhetta
-1 ruokalusikallisen viiliä
-2 munan valkuaista
(+esim. kanelia ja marjoja/pilttiä)

KCAL: 67
(+marjat)

Tässä on tuo ohje normaalina, mutta teimme tämän kahdelle (eli kaikki vain tuplaksi)  (mutta jos teet ohjeen mukaan yhdelle suosittelen siinä kohtaa jo pienempää pannua).

Voit myös puolittaa ohjeen ja saat vähän pienemmän letun.
näin ollen olisi:

KCAL: 33,5(+marjat)




-Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja kaada pannulle (paitsi jos haluat myös marjoja, ei vielä niitä)

Tältä se näytti pannulla

-Paista melko alhaisella lämmöllä (kannattaa ehkä esim. teelusikan kärjellinen tipauttaa öljyä ettei pala kiinni ja levittää sitä jollain ympäri pannua).

-Kun se alkaa kovettua, työnnä lastaa varovasti välillä reunojen alle, ettei se jämähdä kiinni. Kun lettu on jo melko kova (rakenne vähän munakkaan tyylinen) asettele sen päälle marjoja ja kieritä se pannun päällä varovasti rullalle tai sitten pidä letun mallisena ja kippaa lautaselle (:



-Jos teit ensimmäisen ohjeen tuplana (eli 4rkl viiliä jne) leikkaa rulla varovasti levyllä kahtia.

Valmis 67kcal letturulla

-Valmis pala näyttää suurinpiirtein tältä.



-Lopuksi voit asetella lautasen kauniisti ja koristella vaikka vielä samoilla marjoilla joita sisältä löytyy (:.
-Mansikoidenkin jälkeen kaloreita on reilu 70.



Hyvää oli, ensi kerralla voisi tosin koittaa laittaa makeutustapletin sekaan (:

P.s.s. Löysimme ensin saman tyylisen ohjeen jostain ruokablogista, mutta meillä ei ollut kaikkia aineksia, joten sovelsimme vähän ja silti tuli näinkin hyvää (:

P.s.s ohjeessa oli aluksi virhe. Tämän siitä saa kun väsyneenä kirjoittaa. Nyt on oikein (:

73 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Varmaa sitä neljääkuutta jos ei oo tullu joulukiloja. Sain mun vaa'an vast pari tuntii sit kaverilta takas (:

      Poista
  2. Kiinnostais tosi paljon tietää mitä vähä kalorisia juttuja löysit jos itekkin tykkäisin :3 ja pakko kokeilla tota lettua huomenna

    VastaaPoista
  3. Tarkotin että luin blogia nimeltä aikomuss ja nyt en ennää löydä sitä jos luit myös sitä tiiätkö onko se poistettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän kyllä, mutta asia on varmaan kirjoittajan henkilökohtainen joten hän tulee kertomaan itse, jos näkee tarpeelliseksi (:. Hän on kuitenkin ihan kunnossa, älkää huolestuko c:

      Poista
    2. Hyvä tietää että on kunnossa, kiitti :)

      Poista
  4. Tossa ohjeessa on virhe !:c siihen tuli 4 valkuaista, 2rkl viiliä, 2rkl proteinijauhetta c:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah hah kiitti, säädän täällä ny ihan omiani xD

      Poista
  5. Kiinnostaa myös älyttömästi ne sun löytämät vähäkaloriset herkut! :)

    VastaaPoista
  6. mua kans kiinnostaa noi vähäkaloriset !! Postausta nopeeesti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu teen kun menen seuraavaan kerran ostamaan kaikki, niin voin kuvata (:

      Poista
  7. Tottakai heti iskee kamala hätä kun sua ei näy täällä muutamaan päivään! Vaikken sua tunnekkaan ni silti tuntuu et oot tosi tärkee ja tää sun blogi on kyllä päivien pelastus aina! Oot tosi ihana! ♡ ja kiinnostais muakin ne vähäkaloriset syömiset mitä oot löytäny! (:

    VastaaPoista
  8. Hei!

    Teen uskontoetnografista kandia uskontotieteen oppiaineeseen syömishäiriöstä ja ruuan merkityksestä siinä. Jos sopii, käyttäisin mielelläni blogiasi tutkimusaineiston keräämiseen. Blogisi osoite tai mikään muu tunnistettava asia, kuten nimimerkki, jolla kirjoitat, ei tule esille.

    Jos kaipaat lisätietoja, niin laita mulle sähköpostia (matilda.mela@helsinki.fi). Valmiin työn totta kai linkitän sulle, jos olet kiinnostunut lukemaan sen.

    Ystävällisin terveisin,

    Matilda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tiedät varmaan kaikki tekijä oikeus kopiointi yms lait. Toivon, että toimit niiden mukaan, en halua tekstejäni esitettävän omina (:

      Poista
    2. Ei tietenkään, eikä se ole tarkotuksenmukaistakaan. (: Viitatessa tekstin sisältöön tai suoraa lainausta käyttäessä on aina viite niin, että lukija tietää aineiston olevan jostain muualta kuin omasta kynästäni. ^^ Ja siis, viittaus on esimerkiksi muodossa "Blogi 1", jotta henkilöiden anonymiteetit säilyvät.

      Kuulostaako tämä sopivalta? (:

      Poista
    3. Juu se on ihan ok (:! Odotan innolla, että näen valmiintuotoksen ^^!
      Voitko linkata sen blogiini, vai laitanko s-postin (:

      Poista
    4. Linkkaan sen vaikka tänne, tai sitten kysyn sun sähköpostia kun työ on valmis. Maaliskuun alkuun olisi tarkoitus se saada tehtyä, mutta jos siitä ei kuulu, niin toukokuussa viimeistään. <:

      Poista
  9. muaki kiinnostaa noi vähäkaloriset herkut iha hirmusti! ^^ olisko sulla muuten ideaa, millä ton viilin vois korvata?

    VastaaPoista
  10. oli muuten älyttömän hyvää, omom! kiitos <3

    VastaaPoista
  11. Hei, törmäsin blogiisi vahingossa googlen kautta ja jäin lukemaan, koska itsekin kärsin anoreksiasta teinivuosinani. Nyt olen jo päälle parikymppinen. Tunnen suurta sympatiaa sinua kohtaan ja koen voivani samaistua.

    Haluaisin kuitenkin sanoa sinulle, kaikessa ystävyydessä, että tuo 38kg on jo anorektisestikin ajateltuna (heh) todella vähän. Itselläni oli tavoitepainot myös alipainon puolella, mutta ne olivat kuitenkin vielä turvallisuuden rajoissa. Pidin myös huolta siitä, ettei muu kauneus (hiukset, kynnet ym.) ala kärsiä. Koska let's face it, mitä hyötyä on laihasta kehosta, jos samalla hiukset on säälittävän ohuet ja karheat ja kynnet ihan kamalat?

    Ja oletko muuten huomannut, että olet jo laihempi, kuin postaamasi motivaatiokuvat? Tai että alat muistuttaa kävelevää luurankoa ja ihan niin laiha ei ole enää kenekään mielestä kaunista. Ja tämä tulee siis henkilöltä, joka parantumisesta huolimatta edelleen ihannoi laihuutta, mutta siinä on kuitenkin raja kauniin laihan ihmisen ja ruman luisevan luurangon välillä. Monet postaamistasi motivaatiokuvista ovat kauniista, minustakin, mutta sinä olet niistä jo laihempi,etkö näe? :(

    Tämä ei ole haukkumaviesti, vaan oikeasti toivon että löydät ja pääset sellaiseen painoon, joka on laiha, mutta kuitenkin kaunis ja ennen kaikkea turvallinen.

    Terveisin entinen anorektikko ja nykyinen laiha mutta ei liian laiha parantunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pointti siitä, että mitä hyötyä olla laiha, jos samalla muuten muuttuu rumemmaksi on hyvä. Perustelen usein itselleni, että silloin on kaunis, mutta ei se välttämättä pidä paikkaansa :/

      Poista
  12. Pakko tulla sanoo et vaikutat tosi ihanalle ja ihailen sua kun oot noin pieni jo :3 <3
    Olis niin kiva saada susta laihdutus kaveri mut ollaa nii eri tilanteissa että no can do :D ite oon OIKEESTI ylipainoinen laihduttaja mutta tuntuu silti että kaikinpuolin samassa veneessä ollaan jos näin voi sanoo :D
    Jakselemisia sulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki me ollaan samassa veneessä, riippumatta painaako 20 vai 200kg (:

      Poista
  13. käytätkö mitään vitamiini valmisteita tms? :) Itse käytän rainbowin niitä pore tabletteja missä useita eri vitamiineja. Halpa ja hyvä! Lisäksi syön sillointällöin magnesiumia ja rauta tabletteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä multivitamiineja ja kalsiumtabletteja, mutta ne tuppaa usein unohtumaan :/

      Poista
  14. Mulla toimi toi proteiinijauho mantelijauhona,huvää tuli ;)

    VastaaPoista
  15. Mua kiinnostaa myös tosi paljo sun vähäkaloriset herkut:)! Vaikutat aivan ihanalle tyypille<3! Tää sun blogis auttaa mua jaksaa aina ja ootan aina hirveesti et millon taas postaat:)! Mä en käsitä miten joku voi onnistuu noin hyvin ku sä tavoitteissaan:)! Mun on kyl pakko koeilla kans tota lettuohjetta sais vähä vaihteluu syömisiinki:) Oot paras:)!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä nyt kovin hyvin oo onnistunut, kun paino junnailee :( mutta kiitos kauniista sanoista!

      Poista
  16. Moi! Puhuit jossain postauksessa maissi-riisikakuista joissa oli 26kcal per kpl. Huomasin yks päivä kaupan hyllyssä pirkan luomuriisikakut, joissa on vaan 18kcal per kpl! Ajattelin vaan vinkata jos et oo tätä sattunut huomaamaan, että riisikakuistakin löytyy vieläkin vähäkalorisempi vaihtoehto :)

    VastaaPoista
  17. Koska teet uutta postausta? :) Tääl ois yks yli-innokas lukija! Oon nyt joka päivä käyny kattoo josko sulta olis tullu uutta postausta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vähän tuli pitempi tauko näköjään :(, en vaan jotenkin löytäny voimia edes kirjautua bloggerin :$

      Poista
  18. Okei. Nyt on oikeesti hätä. Eihän sulle oo käyny mitään? ; o ♡

    VastaaPoista
  19. Missä olet pieni? ;-;

    VastaaPoista
  20. Mis oot tuu kirjottaa jo?

    VastaaPoista
  21. Joka päivä vaan ootan millon susta kuulee jotain. Oothan kunnossa? <3 :(

    VastaaPoista
  22. Mä ooon lukenu sun blogia tosi pitkää mut en oo tainnu ku kerran kommentoida. Mut nyt oli pakko! Miks et kirjottele blogiisi mitään? Onko jotain sattunut?!!!?.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kommentoit (:. Mitään peruuttamatonta ei oo käyny (:

      Poista
  23. Missä olet??? Päivityksiä ei ole :O

    VastaaPoista
  24. vähäkö kätevä toi lättyohje! pakko kokeilla ;) mutta millonkas sulta tulee uutta päivitystä? :O

    VastaaPoista
  25. Kaikki muutkin kyselee jo samaa, mutta oothan kunnossa? Eihän sulle ole sattunut mitään? Heti alkaa huolestuttaa jos ei kuule vähään aikaan...

    VastaaPoista
  26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  27. Apua missä oot:oo? Onx sulle käyny jtn?:ooo Alkaa nyt oikeesti huolestuttaa:O

    VastaaPoista
  28. Tainut tuo laihdutus/paastoperseily koitua kohtaloksi. :( Toivottavasti te muutkin sairaat anorektikot otatte tästä opiksenne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ettepäs päässytkään musta näin helpolla, lälläslää ;)

      Poista
  29. Heh, voi olla. Kyllähän tuo ravinto/hivenaineiden puute on haitallista kropalle. Voiko ihminen oikeesti olla niin helvetin tyhmä että luulee syödyn rasvan menevän suoraan löllyämään :D Ja luulee laihtuvansa syömällä 200kcal päivässä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla että olen tyhmä, mutta onnistuin juuri viemään tekstilläni elämästäsi monta minuuttia, joita et koskaan saa takaisin (:

      Poista
    2. No sä viet tolla pelleilyllä terveyden itteltäs. Se on vähän tärkeempi asia ku muutama paskanen minuutti, joka kuluu mielisairaan anorektikon kirjotusta lukiessa

      Poista
    3. Voisitko ystävällisesti kertoa, miksi luet blogiani? Luultavammin sinulla on itselläsi ongelmia, joita et halua myöntää. Et sä muuten palais tänne aina takasin. Et ollaan sit "mielisairaita" yhessä ; oooo <3 ihkuu

      Poista
  30. Onks sulle sattunut jotain? Missä sä oot? <3 :0 Et oo kirjottanut kamalan pitkään aikaan, kun yleensä oot suunnillee kerran viikos. Alkaa huolestuttaa... :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olet ihana 3: <3! Oon ollut vähän lamaantunut :(

      Poista

<3