10.5.2014

Video - syömishäiriöt




Tän tekemiseen meni kauheesti aikaa, kun en oo tosiaan mikään tekniikan ihmelapsi :,D. Vähän nyt jälkeenpäin kun kuuntelin niin tajusin etten visiin hirveesti onnistunut tota ääntäkään muuttamaan, vaikka piti yrittää olla kokonaan tunnistamaton. No jos joku luulee nyt mut bustanneensa niin ois tosi kiva jos tosiaan vaikka Kikissä tulisit juttelemaan, jos välttämättä haluat. Mutta ehkäpä mun tutut et lue tälläisiä blogeja.

Niin ja tuli vähän pidempi kun piti ja kirjoitusvirheitäkin pari ja sitten viellä päälle mun sönkötys. Että semmosta c:

19 kommenttia:

  1. Oi että kun mulla olis niin paljon sanottavaa :D Mutta Kik kusee, mennään siis näin...
    Elikkäs rakkaat vesiprinsessa-lumienkeli-piupaupou-Pro Anat. Mun mielestä se on vaan kroonistunut anoreksian kuherrusvaihe. Tai tällasen esiteini-ikäsen tasolle jääneen vesipään käsitystä kivasta pikku dieetistä. Että kohta ollaan laihoja, nättejä ym. lätinää. Mutta sitten koittaa hetki, kun ollaan viikon ajan painettu menemään rautakanki perseessä paikasta toiseen ja mässäilty messevillä salaatinlehdillä ja vesipullollisilla. Sitten tulee nälkä! Ja kohta jossain Pro-Analan foorumeilla itketäänkin "kuinka te muut voitte syödä vaan 200 kaloria päivässä? Itsehän vedin viikon kitukuurin kompensaatioksi kaksi levyä Fazerin blöötä" viils viils ja vinku vonku.
    Fitness taitaa olla tätä ortoreksian kultakenttää. Sanokaa mitä sanotte, henk. koht. mielipiteeni on ETTEI ole tervettä kuljettaa maitorahkahelvettiä ja syväjäädytettyjä kanafileitä paikasta toiseen silikonitissien välissä. Joillakin "fitness" (tiedostaen lainausmerkeissä) on tervettä ja varsin jees harrastus. Mutta sitten löytyy niitä apinoita, jotka ajattelee saavansa rasvattoman ja lihaksikkaan vartalon noudattamalla 1 000 kalorin kisadiettiä. Ja kisadieettihän sitä kituuttamista vasta onkin. Kun olympialaisiin menee elämänsä kunnossa oleva, fyysisen suorituskyvyn huipulla kekkaloiva urheilija, fitness- pimu nousee lavalle nääntyneenä, suolamanipuloinnista hoipertelevana.
    Syömishäiriö lähtee usein liikkeelle halusta parantaa elintapoja. Ja mikäs siinä, hieno juttu! Harmi vaan, että (ilmeisesti) aika harvalla on todenmukainen käsitys terveellisestä. Tai pikemminkin määristä. Demi.fi on täynnä keskusteluja aiheesta "olenko läski söin tänään kaks leipää, bataattikeittoa, 200 grammaa salaattia ja suklaapatukan juoksin vittu maapallon ympäri".
    => syömishäiriä on summa. Siihen kuuluu oma rakas pää, juurikin tämä isohkon kaalin kokoinen möhkäle, mutta myös muiden asettamat vaatimukset. Jotkut on alttiimpia sairastumaan, sehän on selvä. KUITENKAAN kenenkään päässä ei asu minkäänlaista puutarhatonttua säätämässä vipuja vinksahtaneeseen asentoon. Kukaan ei pakota. Paitsi sinä itse.
    Aamen. Olen puhunut. Ja yritän saadan Kikin pelittämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...hmmh varsin hauskaa, kun voin kirjoittaa näinkin havainnollistavas tekstiä. Ja kritisoida muita. Ja omata edes etäisesti terveen perspektiivin tutkailla ko. asiaa. Mutta silti, JUMALAUTA silti, minulla on syömishäiriö. Tekopyhä?

      Poista
    2. Tosi hyvin sanottu! Mietin tota kuherruskuukausi juttua, että se on hyvinkin mahollista. Mutta toisaalta kuitenkaan kaikkien syömishäiriön alkuvaiheet eivät ole pro ana- tyylistä, vaan ennemmin niin että kielletään koko syömishäiriön olemassa olo ja se mitä tehdään itselle on oikein ja hyvä asia. Mutta varm osalla pro-Ana tyylinen ajattelu on hyvinkin kuherruskuukausimainen.

      Poista
    3. Ajoin takaa sitä, että jollakin tasolla pro-ana -touhu ja anoreksian alkuvaihe (niillä joilla se alku on kivaa, helppoo, kukkaketoja ja psykedeelisiä näkyjä) on kytköksissä toisiinsa. Kyllä, joillakin esim. aikomus parantaa syömistapoja lähtee pahasti lapasesta, jolloin alku on juurikin sitä kimalletta ja ruusunpunaa. Ja sitten on näitä tapauksia, jotka täysin tietoisesti lähtee tavoittelemaan laihuutta varsin epämääräisin keinoin.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Nämä nimen arvailut yms eivät kuulu kommenttiboxiin (:

      Poista
  3. Tosi kiva toi video, hyvin jakso kuunnella loppuun asti! :)

    Paljonko painat tällä hetkellä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla (:, ainakin 46 enemmän mutta jotain 4 alkavaa :/

      Poista
  4. Mahtava video, ihanaa kun on olemassa ajattelevia ja fiksuja ihmisiä. Ja huikea muumimusiikki, kiitos :D

    VastaaPoista
  5. Siis... ei. Sähän horiset iha omias :D

    VastaaPoista
  6. Hyvä video, vaikutat tosi mukavalta ja fiksulta tyypiltä ;3

    VastaaPoista
  7. Kiva kuulla kun joku muukin on asioista samaa mieltä :D eikä toi "sönkötys" häirinny yhtään. Kiitos kaunis <3

    VastaaPoista
  8. miten syömishäiriön saa ??anon tai mian : DD jjjuu ku yhes välis meni pää sekasin ja aloin lähestyy anoo mut sitte kaverit ja aikuiset huomas että oon ihan sekasi . ja oon sit kivasti taas ylipainonen -.-

    VastaaPoista
  9. Pystyykö kahdessa viikossa laihduttaa ihmisen mittoihin ? Kuinka paljon pystyn laihtua kahdessa viikossa ja mitä vinkkejä suosittelisit ? Kiinteytyä ainakin tarvis ja haluan pienemmät pohkeet, reidet ja käsivarret ! Yläaste loppuu ja en kehtaa mennä mekossa kaikkien eteen tän näkösenä :-( Anna neuvoja laihtua nopeasti.

    VastaaPoista
  10. Luin tuolta jostain kommenteista että haluaisit eroon tästä kaikesta syömis säädöstä. Miksi? En tarkoita että sun pitäs laihuttaa ittes hengiltä vaan sitä että aidosti ihailen sua kun oot päässyt noin pitkälle. Mä en tule tuskin koskaan saavuttamaan samoja lukuja vaakaan mitä sulla.

    VastaaPoista
  11. mikä on kikkis voisin tulla juttelee? miulle on jotenki aina ollu ongelma että paino alkaa 5 jote haluisin jutella siulle?

    VastaaPoista

<3